Iskalnik


Aditivi

Aditivi, konzervansi, barve, dodatki, ... Kateri so zares nevarni za zdravje? več...


Ali lahko manipuliramo z možgani?

Raziskave kažejo, da se ključ do izgube teže lahko nahaja v manipulaciji naših možganov. Pričakovanja... več...


Razvili so mlečni protein za bolnike s fenilketonurijo

Raziskovalci iz družbe Arla so razvili mlečni protein, ki se lahko uporablja v živilih in je primeren... več...


Žar osnove

Toplejši in vroči meseci so sezona piknikov in ostalih vrtnih zabav. Toda jesti na prostem, v toplem... več...


Ajda- popestrimo jedilnik!

Semena ajde so bogat vir škroba, proteinov, mineralov, kot so železo, cink in selen, antioksidantov... več...


Pripravimo si ozimnico

Zima trka na vrata in vrt počasi postaja prazen in pust. Da bo tudi zimska prehrana karseda zdrava,... več...


Lubenica znižuje krvni tlak

Lubenica je sladka (sadni sladkor), nizko kalorična, bogata z vlakninami in hranilno bogata. Novi dokazi... več...


Prehranske trditve na sprednji strani embalaže

Ameriški neodvisni strokovnjaki na področju prehrane in komunikacije so ocenjevali simbole, ikone in... več...


Strokovnjaki opozarjajo na prepogosto uživanje visoko kaloričnih prigrizkov

Nekateri posamezniki ob pogledu na sendvič, vidijo obrok. Spet drugi v njem vidijo prigrizek med obroki.... več...


Ali prehranska dopolnila in pravilna prehrana lajšajo bolečine pri artritisu?

Zdravila za zdravljenje artritisa so med najpogosteje predpisanimi zdravili na svetu. Čeprav so lahko... več...


O tradicionalni zimski pojedini

Zima je čas za zelje in repo, pa tudi čas za krvavice in pečenice. Nekateri se slednjim nikakor ne... več...


Orehi so zdrav izbor

Orehi so zdravo živilo, ki bi moralo biti na jedilniku pogosto. Vendar previdno pri njihovi uporabi,... več...


Stalne vsebine

E-novice