Iskalnik


Praktično v kuhinji

Študent pohištvenega oblikovanja iz Švedske je izdelal kuhinjski pripomoček iz gline, ki dobro funkcionira... več...


Ali lahko manipuliramo z možgani?

Raziskave kažejo, da se ključ do izgube teže lahko nahaja v manipulaciji naših možganov. Pričakovanja... več...


Hlajenje hrane na naraven način

V Nigeriji in Sudanu že dolgo uporabljajo posodo, ki se imenuje Zeer, za ohlajanje hrane. Posoda je... več...


Posoda, ki zbira roso

Znanstveniki že več stoletij preučujejo načine, kako bi lahko efektivno izkoristili meglo za pridobivanje... več...


Pomivalni stroj ali pomivanje na roko?

Pomivalni stroj postaja že skoraj obvezen »pomočnik« vsakega modernega gospodinjstva, ko v njih zvečer... več...


Letalski promet- smrt za okolje?

Letalski promet ima dve šibki točki, ki bistveno vplivata na obremenitev okolja. To sta hrup in izpusti.... več...


Bonsaj- drevo v posodi

Domovina bonsaja je Kitajska. Kot toliko drugih stvari pa so tudi to umetnost Japonci najprej prevzeli,... več...


Božično drevo, ki se po praznikih vrne v naravo

Podjetje Černa, ki se sicer ukvarja z dostavo zabojčkov ekološko pridelane hrane, se je tudi letos... več...


O čajih

Pozimi so čaji eni najbolj priljubljenih napitkov. Tokrat pišemo o različnih vrstah čajev in njihovih... več...


Hladilniki so veliki potratneži

Največji »potratneži« med gospodinjskimi aparati, takoj za zamrzovalniki, so gotovo hladilniki, katerih... več...


Letalski promet- smrt za okolje?

Letalski promet ima dve šibki točki, ki bistveno vplivata na obremenitev okolja. To sta hrup in izpusti.... več...


O čajih

Že zdavnaj je večina ljudi opustila mišljenje, da so čaji zimski napitek. Nekateri z njimi nadomeščajo... več...


Pomivalni stroj ali pomivanje na roke?

Ker pomivalni stroj vse pogosteje lajša kuhinjska opravila, je dobro, da je ta varčen z vodo in električno... več...


Stalne vsebine

E-novice