Iskalnik


Zakaj se miši bojijo mačk?

Miš se ustraši, ko zavoha mačko, ker podgane in ostali plenilci proizvajajo kemični signal, ki v... več...


Boragino olje za nego kože

Med množico različnih rastlinskih olj boragino olje postaja vedno pogostejša sestavina kvalitetnih... več...


Avokadovo olje za suho kožo

Avokadovo olje je priporočljivo predvsem za nego suhe in zelo suhe, luskaste ter poroženele kože obraza... več...


Aditivi

Aditivi, konzervansi, barve, dodatki, ... Kateri so zares nevarni za zdravje? več...


Zdravi prigrizki

Pojav lakote med glavnimi obroki pozna vsak izmed nas. Če tega ignoriramo, se pogosto zgodi, da je naslednji... več...


Ekstra deviško olje v boju proti raku dojk

Študija je pokazala, da ekstra deviško oljčno olje zmanjša dejavnost onkogena p21Ras tako, da spremeni... več...


Razvili so mlečni protein za bolnike s fenilketonurijo

Raziskovalci iz družbe Arla so razvili mlečni protein, ki se lahko uporablja v živilih in je primeren... več...


Urokaninska kislina- varovanje kože pred UV žarki

Naša koža je sama razvila določene mehanizme zaščite pred sončnimi žarki; eden od teh je tudi... več...


Antioksidanti v kozmetiki- manj je več?

Vse pogosteje slišimo, kako so antioksidanti pomembni ne samo za lepši in bolj zdrav videz kože, temveč... več...


Matični mleček- zaveznik zdravja

Matični mleček je dragocen pridelek iz čebeljega panja, ki so ga že v Starem Egiptu poimenovali kraljevska... več...


Vpliv fluorida na slabokrvnost v nosečnosti in prezgodnji porod

Vodilni strokovnjaki, ki so preučevali vpliv fluorida na nosečnice, AK Susheela in kolegi, so objavili,... več...


Rastlinsko sojino olje namesto ostalih

Zaključek dolgoletnih raziskav je, da nasičene maščobe in transmaščobe mašijo žile in niso zaželene... več...


Nega suhe kože- BREZ MINERALNIH OLJ

Večina zaprisežencev naravne kozmetike je med nakupovanjem kozmetičnih izdelkov že kdaj naletela... več...


Sladkor

Je rjavi sladkor res le obarvana različica belega in zato še bolj škodljiv za naše zdravje? več...


Vino

En kozarček na dan, celo zdravniki pravijo, da ne bo škodoval zdravju. A vsaka sorta ima svoje ... več...


Pripravimo si ozimnico

Zima trka na vrata in vrt počasi postaja prazen in pust. Da bo tudi zimska prehrana karseda zdrava,... več...


Zaznavanje in prebava ogljikovih hidratov se razlikuje od posameznika do posamznika

Kremno. Kašasto. Hrustljavo. Sluzasto. Zaznava hrane v ustih je glavni dejavnik ocene nekega živila.... več...


Ali prehranska dopolnila in pravilna prehrana lajšajo bolečine pri artritisu?

Zdravila za zdravljenje artritisa so med najpogosteje predpisanimi zdravili na svetu. Čeprav so lahko... več...


Koža v zimskem času

Hladnejši dnevi prinašajo za kožo obremenitve: mraz, veter, zimske aktivnosti, suh in topel zrak v... več...


Prehrana v zimskem času

Ljudje, ki živijo z naravo, dobro vedo, da je zima obdobje, ko imamo na voljo bolj malo svežega sadja... več...


Ognjemeti: so res nepogrešljivi?

V prazničnem decembrskem času svet zaživi v novi podobi. Mesta se z milijoni drobnih lučk odenejo... več...


Z izbiro ekološkega mleka lahko kompenziramo posledice podnebnih sprememb

Univerza Newcastle je objavila novo raziskavo o tem, kako hladna poletja vplivajo na kakovost mleka. več...


10 odličnih živil, katerim namenjamo premalo pozornosti

Določena živila v sebi skrivajo pravo bogastvo vitaminov in koristnih snovi, zato bi jih morali v svoj... več...


Gojeni losos hranjen z rastlinsko hrano je dober vir ˝koristnih˝ maščob

Rastlinske sestavine lahko nadomestijo veliko ribjih proteinov in ribjega olja, ki se uporabljajo v konvencionalni... več...


Orehi so zdrav izbor

Orehi so zdravo živilo, ki bi moralo biti na jedilniku pogosto. Vendar previdno pri njihovi uporabi,... več...


Vse, kar morate vedeti o sladkorju

Je rjavi sladkor res le obarvana različica belega in zato še bolj škodljiv za naše zdravje? Na kaj... več...


Plesnivih jagod ne obrezujmo

Sadež, ki je veliko ljudem med najbolj priljubljenimi, vsebuje veliko vitamina C in je nasploh zelo... več...


Stalne vsebine

E-novice