Lahkih nog naokrog

Kjer se spočijeta telo in duša


Turistično kmetijo Jelinčič obdaja neokrnjena narava in pogled okolice razkrije Mala korita reke Soče ter skrivnostne in osamljene vršace, ki obdajajo planine Triglavskega narodnega parka.

Pri njih je poskrbljeno tako za rekreacijo kot dobro hrano. Bovško je namreč primerno za razne športne aktivnosti kot so rafting, kajak, soteskanje, jahanje, jadralno padalstvo in jamarstvo in druge adrenalinske športe, obenem pa je vir izjemne domače, ekološko pridelane hrane. Hišna specialiteta je postrv z ovčjim sirom, vsi, ki pa imate radi tradicijo, se boste razveselili krajevnih specialitet kot so čompe s slano skuto (krompir v oblicah s slano skuto) in frike (razne omlete) ter domače jagnječja rulada. Kmetija Jelinčič je še posebej znana prav po že prej omenjenem ovčjem siru in skuti, ki ju izdelujejo že več kot 20 let. Sir z zelišči in skuta v olivnem olju sta poleg tradicionalnega bovškega sira pravi uspešni blagovni znamki njihove ekološke pridelave. V njihovi sirarni si je možno ogledati tudi stare pripomočke za izdelavo sira, ki se jih ne uporablja več. Po dnevu polnem takih in drugačnih doživetij in pustolovščin, pa lahko ob prasketajočem ognju, ki vas pričakuje v pristni pastirski bajti, posedite in delite vtise preživetega dne, zraven pa bo gospodar poigraval na stare citre.

Glasuj:

0,0

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

Ta članek še nima komentarjev!

Kjer se spočijeta telo in duša


Turistično kmetijo Jelinčič obdaja neokrnjena narava in pogled okolice razkrije Mala korita reke Soče ter skrivnostne in osamljene vršace, ki obdajajo planine Triglavskega narodnega parka.

Pri njih je poskrbljeno tako za rekreacijo kot dobro hrano. Bovško je namreč primerno za razne športne aktivnosti kot so rafting, kajak, soteskanje, jahanje, jadralno padalstvo in jamarstvo in druge adrenalinske športe, obenem pa je vir izjemne domače, ekološko pridelane hrane. Hišna specialiteta je postrv z ovčjim sirom, vsi, ki pa imate radi tradicijo, se boste razveselili krajevnih specialitet kot so čompe s slano skuto (krompir v oblicah s slano skuto) in frike (razne omlete) ter domače jagnječja rulada. Kmetija Jelinčič je še posebej znana prav po že prej omenjenem ovčjem siru in skuti, ki ju izdelujejo že več kot 20 let. Sir z zelišči in skuta v olivnem olju sta poleg tradicionalnega bovškega sira pravi uspešni blagovni znamki njihove ekološke pridelave. V njihovi sirarni si je možno ogledati tudi stare pripomočke za izdelavo sira, ki se jih ne uporablja več. Po dnevu polnem takih in drugačnih doživetij in pustolovščin, pa lahko ob prasketajočem ognju, ki vas pričakuje v pristni pastirski bajti, posedite in delite vtise preživetega dne, zraven pa bo gospodar poigraval na stare citre.


Nasvet dneva

Narava je popolna. Učimo se iz nje in je ne spreminjajmo. ''Drevo ne odreče sence niti tistemu, ki ga pride posekat.''(Indijanski pregovor)

Vsi naročniki tiskanega izvoda prejmejo tudi dostop do spletnega izvoda revije Kameleon

Prijavi se

Tagi


Aktualno

Z glasbenim vlakom iz Maribora v Ljubljano

Na svetovni dan Zemlje je društvo Planet Zemlja prvič predstavilo projekt glasbenih vlakov in do danes sta odpeljala že dva zabavna glasbena vlaka.

Anketa

Bi se lahko en dan v tednu odpovedali mesu?

  Ne, nikakor. Brez mesa ne gre.
  Da, mesa ne jem vsak dan.
  Da, brez težav. Mesu se izogibam.

Dogodki

Nacionalna konferenca o sončnih kremah Sijaj, sijaj sončece

Namen konference (21.6. ob 17.00 v Ljubljani) je ljudi opozoriti na pomembnost pravilne izbire pri nakupu sončnih krem ter o nevarnostih, ki jih povzroča sonce. Ne bomo pozabili na prihajajoče poletje in nasvete, kako se primerno zaščititi in kaj jesti oziroma piti.

Iz stalnih vsebin

Nagrajenci nagradne igre

Zaključili smo zbiranje predlogov tematik. Objavljamo nagrajence!

Stalne vsebine

E-novice