Živali

0

Grozljivo ozadje cirkusov


Skoraj vsak izmed nas je že bil v cirkusu in vsakdo odhaja od tam z različnimi občutji. Le redki se zavedajo, kakšno grozljivo ozadje in žalostne zgodbe živali skrivajo pisana šotorska platna.

Bistri šimpanzi izigrali lovce


Pet šimpanzjih samcev, živečih v gozdovih Afrike, se je naučilo, kako deaktivirati in uničiti zanke, ki jih nastavljajo lovci za lov živali.

Proti ZDA napovedna tožba zaradi nezaščite želv usnjač


Tri organizacije za ohranitev narave in živali so prejšnji teden objavile novico, da bodo proti vladi vložile tožbo, saj ob zahodnih obalah ZDA ni zaščitila želve orjaške usnjače, kot je to zahtevano po regulativih ogroženih živalskih vrst.

V živalskem vrtu zmrznilo 65 živali


V živalskem vrtu Chihuahua, ki se nahaja na severu Mehike v državi Chihuahua, je nedavno zaradi močne ohladitve, kjer je temperatura padla kar na -15 stopinj celzija, umrlo kar 65 živali.

Nasvet dneva

Narava je popolna. Učimo se iz nje in je ne spreminjajmo. ''Drevo ne odreče sence niti tistemu, ki ga pride posekat.''(Indijanski pregovor)

Vsi naročniki tiskanega izvoda prejmejo tudi dostop do spletnega izvoda revije Kameleon

Prijavi se

Tagi


Aktualno

Z glasbenim vlakom iz Maribora v Ljubljano

Na svetovni dan Zemlje je društvo Planet Zemlja prvič predstavilo projekt glasbenih vlakov in do danes sta odpeljala že dva zabavna glasbena vlaka.

Anketa

Bi se lahko en dan v tednu odpovedali mesu?

  Ne, nikakor. Brez mesa ne gre.
  Da, mesa ne jem vsak dan.
  Da, brez težav. Mesu se izogibam.

Dogodki

Nacionalna konferenca o sončnih kremah Sijaj, sijaj sončece

Namen konference (21.6. ob 17.00 v Ljubljani) je ljudi opozoriti na pomembnost pravilne izbire pri nakupu sončnih krem ter o nevarnostih, ki jih povzroča sonce. Ne bomo pozabili na prihajajoče poletje in nasvete, kako se primerno zaščititi in kaj jesti oziroma piti.

Iz stalnih vsebin

Nagrajenci nagradne igre

Zaključili smo zbiranje predlogov tematik. Objavljamo nagrajence!

Stalne vsebine

E-novice