Vode

0

Voda iz pipe na počitnicah ali potovanju


Najpogostejši vzrok okužbe na potovanjih sta okužena hrana in pitna voda. Ob okuženi vodi bomo v najboljšem primeru končali na straniščni školjki – bodisi zaradi driske ali zastrupitve oz. kakšnega drugega želodčno-črevesnega obolenja.

Domača bazenska voda


Čeprav mnogim ljudem plavanje v lastni bazenski vodi ne povzroča skrbi povezanih z zdravjem, saj se v njej kopajo le ožji družinski člani, je potrebno poskrbeti, da je voda čista.

Voda iz pitnikov


Predvsem v mestih so poleti dobrodošli pitniki ob katerih se odžejamo, osvežimo in ki nam obenem omogočajo, da plastenke z vodo pustimo doma. Pitna voda, ki priteče iz pitnikov, je enake kvalitete kot voda, ki priteče iz domačih pip priključenih na mestni vodovod. Inštitut za varovanje zdravja na svoji spletni strani objavlja spisek vodnjakov, fontan, pitnikov in pip, kjer je voda pitna (skladno s pravilnikom).

Kopalne celinske vode


Slovenija ima veliko vodnih površin in prihajajoči vroči poletni meseci bodo vabili k ohladitvi tudi v jezerih, rekah ter gramoznicah. Kopanje pa ni varno povsod, ampak le na vodnih površinah, ki so temu namenjene – te imenujemo kopalne vode. Divja kopališča so brez nadzornega in zdravstvenega osebja, dvomljiva pa je tudi kakovost vode, zato se tam kopamo na lastno odgovornost.

Nasvet dneva

Narava je popolna. Učimo se iz nje in je ne spreminjajmo. ''Drevo ne odreče sence niti tistemu, ki ga pride posekat.''(Indijanski pregovor)

Vsi naročniki tiskanega izvoda prejmejo tudi dostop do spletnega izvoda revije Kameleon

Prijavi se

Tagi


Aktualno

Z glasbenim vlakom iz Maribora v Ljubljano

Na svetovni dan Zemlje je društvo Planet Zemlja prvič predstavilo projekt glasbenih vlakov in do danes sta odpeljala že dva zabavna glasbena vlaka.

Anketa

Bi se lahko en dan v tednu odpovedali mesu?

  Ne, nikakor. Brez mesa ne gre.
  Da, mesa ne jem vsak dan.
  Da, brez težav. Mesu se izogibam.

Dogodki

Nacionalna konferenca o sončnih kremah Sijaj, sijaj sončece

Namen konference (21.6. ob 17.00 v Ljubljani) je ljudi opozoriti na pomembnost pravilne izbire pri nakupu sončnih krem ter o nevarnostih, ki jih povzroča sonce. Ne bomo pozabili na prihajajoče poletje in nasvete, kako se primerno zaščititi in kaj jesti oziroma piti.

Iz stalnih vsebin

Nagrajenci nagradne igre

Zaključili smo zbiranje predlogov tematik. Objavljamo nagrajence!

Stalne vsebine

E-novice