Odpadki

0

Ekologi brez meja bodo popisovali divja odlagališča


V torek, 25. januarja, je v dvorani Državnega sveta potekal posvet z naslovom Zaključki akcije očistimo Slovenijo v enem dnevu! Kako naprej? Gostitelja srečanja sta bila Državni svet in Društvo ekologi brez meja, ki napovedujejo tudi popis divjih odlagališč po državi.

Novi predpisi na področju ločevanja odpadkov


Na ministrstvu za okolje in prostor so predstavili paket predpisov in strateških dokumentov za izboljšanje stanja na področju ravnanja z odpadki.

Zaprtje odlagališča Dragonja


Na odlagališču Dragonja je javno podjetje (JP) Okolje Piran prenehalo odlagati odpadke. Še vedno deluje center za zbiranje odpadkov in vse druge dejavnosti, ki jih JP Okolje opravlja v zvezi z odpadki, za uporabnike pa to ne pomeni sprememb, temveč le še bolj dosledno ločevanje odpadkov. V nasprotnem primeru bo namreč prevzemnik odpadke zavrnil, občinska inšpekcija pa izrekla kazen za napačno ravnanje z odpadki.

Predstavniki občin o problematiki odpadkov


V Kamniku so se 12. januarja sestali predstavniki predsedstva Skupnosti slovenskih občin. Osrednja tema srečanja je bila obravnava problematike ravnanja z odpadki in predstavitev pomena registra divjih odlagališč za posamezne občine.

Nasvet dneva

Narava je popolna. Učimo se iz nje in je ne spreminjajmo. ''Drevo ne odreče sence niti tistemu, ki ga pride posekat.''(Indijanski pregovor)

Vsi naročniki tiskanega izvoda prejmejo tudi dostop do spletnega izvoda revije Kameleon

Prijavi se

Tagi


Aktualno

Z glasbenim vlakom iz Maribora v Ljubljano

Na svetovni dan Zemlje je društvo Planet Zemlja prvič predstavilo projekt glasbenih vlakov in do danes sta odpeljala že dva zabavna glasbena vlaka.

Anketa

Bi se lahko en dan v tednu odpovedali mesu?

  Ne, nikakor. Brez mesa ne gre.
  Da, mesa ne jem vsak dan.
  Da, brez težav. Mesu se izogibam.

Dogodki

Nacionalna konferenca o sončnih kremah Sijaj, sijaj sončece

Namen konference (21.6. ob 17.00 v Ljubljani) je ljudi opozoriti na pomembnost pravilne izbire pri nakupu sončnih krem ter o nevarnostih, ki jih povzroča sonce. Ne bomo pozabili na prihajajoče poletje in nasvete, kako se primerno zaščititi in kaj jesti oziroma piti.

Iz stalnih vsebin

Nagrajenci nagradne igre

Zaključili smo zbiranje predlogov tematik. Objavljamo nagrajence!

Stalne vsebine

E-novice